De Indigo Bigband is opgericht in 1987, nadat op de terugreis van een optreden in Duitsland spontaan het idee opkwam om een bigband te vormen van orkestleden van Muziekschool Nieuwegein. De band stond destijds onder leiding van Martin de Boer.

Latere bandleiders zijn Sander Beumer, Kees Adolfsen en Rob van Bijnen, alledrie muzikanten die hun sporen reeds verdiend hebben in de Nederlandse muziekwereld. Sinds de zomer van 2020 staat de band wederom onder leiding van trombonist Kees Adolfsen.

De band speelt al jaren met veel plezier en heeft heel wat optredens op haar naam staan, variërend van festivals tot optredens tijdens recepties van bedrijven en instellingen.

Naast het maken van kwalitatief goede muziek, staat ook de sfeer voorop bij de band. De repetitieavonden worden regelmatig afgesloten met een drankje in het theatercafé van De Kom of bij Café De Burgemeester, wat direct naast het theater zit.

Geïnteresseerd geworden in onze bigband? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Trivia:
– De Indigo Bigband is de plek waar de heer Verhage in de late jaren ’90 de heer Van Miltenburg heeft leren kennen. Sindsdien bezoeken ze elkaars bruiloften.