Kees Adolfsen (1962, Neede) staat sinds 2020 als bandleider voor de Indigo Bigband. Maar Kees is niet nieuw voor de band, van 2002 tot 2015 was hij al eerder bandleider bij deze bigband. In het dagelijks leven is Kees trombonist en speelt hij onder andere in New Cool Collective, bij Danny Vera en in de Utrechtse Jazz Archipel. Hij speelde onder meer bij Rumbata, het Nederlands-Turkse Baraná, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en de Cubop City Bigband. Daarnaast begeleidt Kees jaarlijks de talentenklas van Kunstencentrum De Kom in Nieuwegein.

Zijn muzikale loopbaan begon op zijn negende, toen hij op bugel begon. Hij komt uit een muzikale familie met acht fanatiek zingende kinderen. Op zijn vijftiende maakte hij de overstap naar trombone. Kees studeerde trombone en euphonium aan het Utrechts Conservatorium, en volgde daarnaast lessen bij Bart van Lier en Bob Brookmeyer.

Wat maakt de Indigo Bigband nou zo leuk volgens Kees?

“De combinatie van enthousiast musiceren en de aandacht voor de onderlinge sfeer maken de Indigo Bigband tot een hechte club. Die hechtheid hoor je terug in de optredens van de bigband.” 

 

Ook spelen of zingen bij Indigo? Neem dan contact met ons op.